Harmonie


Het harmonieorkest bestaat uit 45 muzikanten van alle leeftijden die met veel plezier samen musiceren.
Zij verzorgen jaarlijks diverse optredens waarbij zij steeds een andere sfeer weten te creëren. Van kiek op muziek ,met foto’s uit Reusel, tot high tea en kinderconcerten.
Bent u benieuwd naar de komende concerten? Kijk op de agenda.
Daarnaast vind je het harmonieorkest ook op straat terug voor onder andere de intocht van sinterklaas, de carnavalsoptochten, de herdenking op 4 mei en de aubade op koningsdag.

De harmonie repeteert op donderdagavond van 20.00 tot 22.15 in het gemeentehuis in Reusel, wegens de verbouwing aan Cultureel Centrum de Kei.

De harmonie staat onder leiding van dirigent Will Veraa.

Harmonie Concordia heeft tijdens haar bestaan regelmatig aan concoursen deelgenomen met als hoogtepunt het concours in 1994 onder leiding van Dian Drugmand met een promotie naar de vaandelafdeling. Sindsdien komt de harmonie uit in de tweede divisie van de KNFM.

 

Dirigent Will VeraaWill Veraa studeerde Schoolmuziek en Ha-Fa-directie aan het Conservatorium in TIlburg bij Jan Cober en Jan van Ossenbrugge. Aan de Universiteit Utrecht behaalde Will zijn doctoraal Muziekwetenschappen.

Behalve het dirigentschap is Will docent op het Udens College, afdeling Havo/VWO. Hij geeft les in de vakken Muziek en CKV. Binnen deze school is Will ook kartrekker voor Cultuur.  De volgende muziekgezelschappen staan onder deskundige muziekale leiding van Will: Muziekvereniging Zeelandia uit Zeeland (NBr), Fanfare St. Lucia uit de Mortel en bij Muziekvereniging Concordia uit Reusel.