Muziekvereniging Concordia Reusel

ToekomstmuziekZoals bij elke muziekvereniging is ook bij Concordia de aanwas en opleiding van jeugdige muzikanten absoluut noodzakelijk. Daarom besteden wij in samenwerking met de muziekschool veel aandacht aan de muzikale vorming en begeleiding van de jeugd.

Niet alleen jeugdige muzikanten die een muziek-instrument willen spelen zijn welkom. Het komt steeds vaker voor dat ook mensen op latere leeftijd zich aanmelden. Het spreekt voor zich dat ook deze mensen van harte welkom zijn en kunnen rekenen op een gedegen muzikale opleiding.

Toekomstmuziek is begin jaren ‘90 opgericht door mensen die met hart en ziel bezig waren met de jeugd en de toekomst van onze vereniging. In het bijzonder willen wij hierbij graag Jan Sanders noemen. 

Bij het Toekomstmuziek spelen onze beginners. Daar zetten ze de eerste stappen in de muziekwereld. De leerlingen die erbij komen hebben nog maar een jaar op hun instrument les gehad. Na een jaar of twee, wanneer zij hun muziekdiploma A behalen, volgens de KNFM norm, mogen ze overstappen naar het Jeugdorkest LOCOS. Toekomstmuziek staat onderleiding van Rianne Boone en repeteert op donderdag van 16.00 tot 16.45 uur.

Dirigent Rianne Boone

Rianne Boone, geboren in 1959 in Hapert, grootste liefde was de muziek. Ze heeft zowel het Utrechts als het Koninklijk Conservatorium in Den Haag met mooie punten afgesloten voor trompet en directie. Ook gaf ze toen al trompetles aan de Muziekschool Z.O. Utrecht en de Volksmuziekschool in Amsterdam. Rianne werd verliefd en zeilde met haar toekomstige man de wereld rond en speelde haar trompet op de meest exotische plaatsen. Na een aantal jaren in Arizona, California en New York te hebben gewoond, heeft ze haar muzikale carrière in Nederland weer vervolgd. Rianne werkt momenteel aan de muziekscholen Art4U, CMD en Pulz en heeft een eigen lespraktijk.

Toekomstmuziek is van de grond af aan opgebouwd door Rianne en ze dirigeert dit jonge orkest wekelijks.